Uniwersytet Warszawski, Wydział Nauk Ekonomicznych - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Język hiszpański - poziom podstawowy [4024-HISOA2] Semestr zimowy 2022/23
Lektorat, grupa nr 5

Przejdź do planu zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
To jest strona grupy zajęciowej. Jeśli szukasz opisu przedmiotu, zobacz stronę przedmiotu
Przedmiot: Język hiszpański - poziom podstawowy [4024-HISOA2]
Zajęcia: Semestr zimowy 2022/23 [2022Z] (zakończony)
Lektorat [LEK], grupa nr 5 [pozostałe grupy]
Terminy i miejsca: Podana informacja o terminie jest orientacyjna. W celu uzyskania pewnej informacji obejrzyj kalendarz roku akademickiego lub skontaktuj się z wykładowcą (nieregularności zdarzają się przede wszystkim w przypadku zajęć odbywających się rzadziej niż co tydzień).
każda środa, 15:00 - 16:30
sala 14
Budynek Szkoły Języków Obcych jaki jest adres?
każdy piątek, 15:00 - 16:30
sala 14
Budynek Szkoły Języków Obcych jaki jest adres?
Terminy najbliższych spotkań: Daty odbywania się zajęć grupy. Prezentują informacje na podstawie zdefiniowanych w USOS terminów oraz spotkań.
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem.
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
Data i miejsceProwadzący
Liczba osób w grupie: 20
Limit miejsc: 20
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Prowadzący: Wiera Ignatowa
Literatura:

Nuevo Español en marcha Nivel básico (Wydawnictwo SGEL)

Podręcznik + Zeszyt ćwiczeń

Materiały z: Gente 1 ,Aula Internacional 1, Ven, inne

Repetytorium gramatyczne

Zakres tematów:

1. Przedstawianie się, nawiązywanie kontaktów, pochodzenie, narodowość, zawód, miejsce pracy. Zwyczaje towarzyskie i etykieta.

2. Rodzina, dom, przyjaciele. Opis osób: części ciała, cechy fizyczne ,charakter, stany emocjonalne, uczucia.

3. Wyrażanie opinii, reakcji, upodobań.

4. Zakupy: sklepy, artykuły, prezenty. Święta i uroczystości.

5. Podróże: środki lokomocji, rozkłady jazdy, hotele, zwiedzanie, poczta, problemy zdrowotne.

6. Rozrywka i czas wolny. Wakacje. Listy, kartki, maile.

7. Miasto: zalety i wady.

8. Jedzenie i rozrywka. Restauracja, kuchnia , potrawy

Metody dydaktyczne:

Metoda łącząca elementy metody zadaniowej i komunikacyjnej. Nauczanie przez działanie. Dialogi, praca w parach, indywidualna praca studenta - wykorzystanie materiałów i pomocy dydaktycznych.

Metody i kryteria oceniania:

Kryteria oceniania według ogólnego systemu oceniania w SZJO UW

Uwagi:

Kurs na poziomie podstawowym ( A2 ) dla studentów wszystkich wydziałów UW.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski, Wydział Nauk Ekonomicznych.
ul. Długa 44/50
00-241 Warszawa
tel: +48 22 55 49 126 https://www.wne.uw.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-3 (2024-06-10)